Posljednja šansa za Željezaru

Bez autora
Aug 22 2012

Ovo je posljednja šansa za Željezaru, rekao je bivši ministar ekonomije Branko Vujović komentarišući za Pobjedu odluku Sindikata ove nikšićke kompanije da danas počnu štrajk zbog nezadovoljstva platama. On vjeruje da tu šansu nećo tako lako ispustiti i da će kod svih, a prije svega kod Sindikata preovladati razum i da će uvažiti realno stanje u Željezari. Vjeruje i da će imati dovoljno strpljenja i razumijevanja i pružiti šansu investitoru da izvrši planske obaveze i namjere da kroz investicije obezbijedi stabilnu proizvodnju i optimalni broj radnika. Željezara je našla pravog i strateškog investitora i konačno postoji šansa da se kroz očekivane investicije i asortiman obezbijedi održivi nivo proizvodnje i pozitivno poslovanje. Sada je, poslije svih iskušenja u kojima su se nalazili radnici Željezare, bitno da se ima dovoljno strpljenja i razumijevanja i shvati da se samo kroz nove investicije i stavljanje u punu funkciju nove opreme može obezbijediti uspješan rad ove kompanije.

Posljednja šansa za ŽeljezaruOvo je posljednja šansa za Željezaru, rekao je bivši ministar ekonomije Branko Vujović komentarišući za Pobjedu odluku Sindikata ove nikšićke kompanije da danas počnu štrajk zbog nezadovoljstva platama.

"Vjerujem da tu šansu nećemo tako lako ispustiti i da će kod svih, a prije svega kod Sindikata preovladati razum i da će uvažiti realno stanje u Željezari. Vjerujem da će imati dovoljno strpljenja i razumijevanja i pružiti šansu investitoru da izvrši planske obaveze i namjere da kroz investicije obezbijedi stabilnu proizvodnju i optimalni broj radnika", ocijenio je Vujović.

On smatra da je Željezara našla pravog i strateškog investitora i da konačno postoji šansa da se kroz očekivane investicije i asortiman obezbijedi održivi nivo proizvodnje i pozitivno poslovanje.

"Sada je, poslije svih iskušenja u kojima su se nalazili radnici Željezare, bitno da imamo dovoljno strpljenja i razumijevanja i shvatimo da se samo kroz nove investicije i stavljanje u punu funkciju nove opreme može obezbijediti uspješan rad ove kompanije", smatra Vujović.

Toščelik, kaže Vujović, ima mogućnost da investira i obezbijedi plasman proizvoda, što je takođe bitno.

"Veoma bi bilo problematično da Toščelik napusti Željezaru, a radnici ne bi smjeli da dozvole da investitor osjeti nesigurnost za ulaganje novih sredstava, odnosno drugu fazu investicija, jer bez toga nema opstanka ove kompanije. Ukoliko bi Toščelik prolongirao ili odložio investiciju, bila bi to katastrofa", smatra Vujović.

Komentarišući nezadovoljstvo radnika visinom plata, bivši ministar kaže da se one moraju usklađivati sa realnim mogućnostima.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da sindikalni lider Janko Vučinić, sa kojim je dugo sarađivao kao ministar, štiti interese radnika, Vujović kaže da se u posljednje dvije godine mnogo toga dešavalo, što više liči na neke političke nego na sindikalne aktivnosti.

"U toj mješavini ima, bojim se, nečega što nije samo sindikalna priča", ocijenio je Vujović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik